Välj en sida

De flesta sökmotorerna idag har något kallat webmaster tools eller search console. Det är verktyg för dig som äger en hemsida att lägga till en webbplatskarta (sitemap) och begära att sökmotorernas robotar ska ”crawla” din hemsida. Att ansluta sig till dessa verktyg inom webmaster tools är mycket viktigt för din hemsidas sökmotoroptimering!

webmaster tools

Google Search Console

Google search console är Googles egna tjänst för verktyg till de som äger hemsidor. Det är viktigt att skaffa search console då det är där du kan länka din webbplatskarta till google så de får en översikt över din webbplats så de lättare kan indexera dina sidor. Google search console erbjuder även flera verktyg som du kan använda för att boosta och korrigera din hemsidas synlighet i sökresultaten. Eftersom Google är idag den största sökmotorn är det den viktigaste tjänsten att registrera sin hemsida i och börja använda! För att integrera att du står som ägare av webbplatsen kan du använda flera olika metoder som att ladda upp en html fil eller lägga till en html-tagg mellan <head></head> taggarna. För att enkelt göra det kan du som använder dig av WordPress ladda ner tillägget Yoast SEO.

Du kan registrera dig nedan

Google Search Console

Bing Webmaster Tools

Bing webmaster tools är också ett mycket bra verktyg för att få mer organisk trafik till din hemsida. Där kan du likaså skicka in din webbplatskarta och använda ett dussintal andra verktyg som de erbjuder. Ett verktyg som de erbjuder är deras egna SEO analys vilket är bra för dig som vill ranka i toppen av Bings sökresultat. Ett tips från oss här på Weit IT är att du tar och registrerar här och även på Google Search Console.

Du kan registrera dig nedan

Bing Webmaster Tools

Om du är intresserad av hjälp med SEO eller webbutveckling kan du kontakta oss via email på [email protected]