Välj en sida

Denna veckas SEO tips kommer att handla om WordPress tillägget som heter Yoast. Om du driver en hemsida med WordPress och letar efter att förbättra din SEO rekommenderar vi starkt att du laddar ner och installerar Yoast på din hemsida! Läs mer om Yoast här.

yoast SEO

Varför Yoast SEO?

Yoast SEO tillägg är ett mycket kraftfullt verktyg till alla de hemsidor som använder WordPress. Även om du inte har erfarenheter inom SEO är det lätt att använda. De erbjuder både en gratisversion och en betald version men gratisversionen funkar i princip lika bra som den betalda enligt oss. Såklart får du lite extra grejer att använda i den betalda versionen som man inte har tillgång till i gratisversionen.

Funktioner i Yoast

I tillägget får du med en massa bra funktioner som är helt underbara för de som äger hemsidor. Nedan kan du se ett par av de viktiga funktioner i vi har valt att ta med i denna artikel.

  • XML Sitemap: Tillägget skapar en automatisk webbplatskarta över din hemsida. Att ha en webbplatskarta är oerhört bra att ha då sökmotorer som Google använder sig av din webbplatskarta för att veta vilka sidor du har på din hemsida så de snabbare kan lista dig i google sökresultaten.
  • Läsbarhetskoll: Den hjälper dig att titta så att läsbarheten på dina artiklar ser bra ut.
  • SEO ”stoppljus”: Den visar vad i din text du kan förbättra och ändra för att förbättra din ranking på sökmotorer.
  • Den låter dig även enkelt ändra din beskrivning och titel som kommer visas i sökresultaten och så kan du se en förhandsvisning hur din sida kommer att se ut när den visas i sökmotorerna.

Utifrån dessa funktioner ovan får man många fler funktioner som är helt underbara! Besök vår startsida för att hitta vilka tjänster vi erbjuder här på Weit IT.

Besök Yoasts hemsida